Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Csajos Ékszer Blog - trendek, új termékek

Mini Hercegnőink hajKORONÁja

2015.08.04 11:34

A legtöbb óvodás és kisiskolás csajszi példaképe valamelyik Disney hercegnő között keresendő. A bájos teremtések belső értékein túl, természetesen a csodás ruhaköltemények, és a csillogó hajzuhatag az, ami lázba hozza a kislányokat.

A legtöbb óvodás és kisiskolás csajszi példaképe valamelyik Disney hercegnő között keresendő. A bájos teremtések belső értékein túl, természetesen a csodás ruhaköltemények, és a csillogó hajzuhatag az, ami lázba hozza a kislányokat. Ahogy cseperednek, kialakul saját ízlésviláguk, és mind jobban szeretnénk ideáljukra hasonlítani. Az abroncsos, csipkés ruha azonban nem illik a homokozóba, vagy a kézműves asztalkához. A csillogó ékszerek pedig amellett, hogy balesetveszélyesek, kényelmetlenek a kicsik számára. Hogyan csempészhetünk mégis a hétköznapokba egy kis varázslatot? A válasz, a mesés hajkoronában és kiegészítőiben rejlik. Ma már megszámlálhatatlan színben és formában találunk csatokat, hajgumikat, hajpántokat, és más, izgalmas kellékelet, melyek amellett, hogy akár ékszernek is beillenek, megregulázzák a rakoncátlan tincseket.

Ejtsünk néhány szót elsőként a hajpántról, hiszen ez adja a legnagyobb szabadságot viselőjének. A hajkorona egésze szabadon hull a lányok vállára, miközben elől a pánt gondoskodik a biztos tartásról. Néhány óra elteltével pedig már a csajok is gyakorlott mozdulattal tudják újrarendezni frizurájukat. Nem mindegy azonban, hogy milyen hajpántot választunk. Ha túl szoros, előfordulhat, hogy a fülek mögött nyomja a kis hercegnőket, ám ha laza, bosszantóan sokat kell majd igazítani. A fésűt idéző fogazat segít a tincsek elrendezésében, és szigorúan a helyén tartja azokat. De vigyázat, ha túlságosan hegyes, megsértheti a fejbőrt. Érdemes azt is szem előtt tartani, hogy a műanyagból készült példányok végei sorjásak lehetnek, melyek szintén felsérthetik a bőrt. Léteznek olyan darabok, melyeket textillel borítanak, az imént említett probléma elkerülése érdekében.

A hajgumi számtalan frizura elkészítésére alkalmas, lehet az akár egy vagány lófarok, szorosan a koponyára simuló hajfonat, vagy bonyolult copfokból alkotott minta a buksin. A szakemberek egybehangzóan azt javasolják, hogy válasszunk puha gumit, mely nem töri meg a hajszálakat. Azok, akik több, apró tincset szeretnének készíteni, választhatják a vidám, színes szilikongumikat, melyek magabiztosan tartják az apró egységeket, miközben a szivárvány színeivel dobják fel a szürke hétköznapokat.

Csatot nem csak akkor érdemes használni, ha néhány tincs elkószál a hajgumi alól. Számtalan mintával, formával dekorált csillogó, netalán neon színű szerkezetet találunk, mely tökéletesen illeszkednek majd a gyermek aznapi ruhájához. A csitt-csatt örök divat, modern motívumokkal, vagy hagyományos mintákkal. A hullámcsat lehetőséget kínál arra, hogy a gyermek által választott figurát rögzítsük a hajába. Lehet ez élő-, vagy művirág, esetleg gyöngyökből készült díszes pillangó. Pillanatragasztó segítségével igazán egyedivé varázsolhatjuk a hullámcsatot. Ehhez nem kell más, csak a csemete kedvenc kavicsa, vagy a nyaralásnál talált kagylóhéj. A hajcsipesz fogazatának köszönhetően a dús hajat is a helyén tartja, nem kell aggódnunk, hogy a játék hevében a csemete szemébe csúsznak a tincsek. Bármelyik megoldást is választjuk, a lényeg, hogy kényelmes legyen viselője számára.