Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Csajos Ékszer Blog - trendek, új termékek

Körömlakk vs Gél lakk, ez itt a kérdés

2015.02.10 16:51

Körömlakk vs Gél lakk, ez itt a kérdés

Napjainkban már bármit beszerezhetsz otthonra is. Bármelyik áruházban megtaláljátok a "Nail &Go" pultokat. Leírjuk az ismert tényeket, hogy könnyebb legyen a döntés.

Körömlakk vagy inkább Gél lakk?

A körömlakkról
Egy réteget képez a körmön, mellyel együtt a köröm vastagabb és ellenállóbb lesz. Ez általában egy filmképző anyag segítségével történik, mint a toluene sulfonamide gyanta vagy a polyester. Mivel ez a réteg vízálló is, szintén erősíti a körmöt, hiszen a víz kiszárítja a körmöket, és törni fog.
A körömlakklemosókban lévő oldószerek kiszárítják a körmöt, és a körülötte lévő bőrt. Sajnos ez ellen nincs mit tenni. Nem véletlenül van annyi körömfehérítő lakk a piacon… Néhány sötétebb színű lakk megszínezheti a körmeidet, ugyanis a színezőanyag kémiai reakcióba léphet a körömlemezzel. Ezt meg lehet előzni azzal, hogy sötétebb színű lakkok alá használsz alapot. Másrészt a körmöt légmentesen lezárja, szóval besárgulhat alatta a körmöd. 

   

Mi a helyzet a gél-lakkokkal?
Tartós! DE.... A gél-lakkozás előtt a körmöket átkenik egy gombaölővel és zsíroldóval. Ez zsíroldó is, minden bizonnyal szárítja a körmöket. A gél- és shell-lakkok oldószere pedig acetonos. Plusz ahhoz, hogy megfelelően tapadjon, bolyhozzák picit a körmöt. Nekem ez a kevés is elég volt ahhoz, hogy nagyon elvékonyodjon a körmöm fél év alatt, de szerintem ez elsősorban a bolyhozás, és nem pedig a vegyi anyagok miatt volt.