Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Csajos Ékszer Blog - trendek, új termékek

Vásárlói levél: "Rendeltem már külföldről, de maradok a te webshopodnál"

2016.03.31 10:00

Kedves Olvasó! Szoktál külföldön vásárolni vagy tervezed? Olvasd el Kriszti levelét. Ahogy több fórumon is említettem, a Csajos Cuccok az álmom. Egyszemélyes vállalkozás, ami mögött érző, dolgozó és néha hibázó ember van. Ezért is nagy öröm számomra, amikor kapok tőletek visszajelzést. Kriszti is írt egy levelet, amiben elmondja, hogy a külföldi rendelések után miért választott engem és a webshopot. 

Kriszti Valentin-napra rendelt szerelmes ajándékot. Egy "puzzle nyaklánc párt". Végül még egy fehérneműt is vett, így volt teljes a Szerelmesek Ünnepe ;-)

Hogyan és miért jutott el a külföldi rendelésektől a Csajos Cuccokig és mi a véleménye, az leveléből kiderül:

Íme a levél:

"Kedves Ági!

Korábban többször rendeltem külföldről. A barátnőim teljesen rákattantak a külföldi rendelésekre, annak ellenére, hogy sokszor pórul járnak. Vegyesek a tapasztalataim. Volt, amelyik rendelésem hamar megérkezett, rendben volt. Volt, amire 6-7 hetet kellett várnom vagy nem azt küldték, amit kértem. A kedvencem az volt, amikor rendeltem egy mobil tokot és üvegfóliát. A fólia törött volt. A tok karcos. Reklamáltam, kértek képet. Bizonyítottam, hogy a termék vacak, de semmi. Így jártam. Nem volt nagy összeg, de oda a pénzem. Nem utalták vissza, mert szerintük ez nem az eladó hibája volt. Biztos kibontás közben sérült meg. Ezek után lett fenntartásom a külföldi rendeléssel, mert nem tudok reklamálni. Ok, ok, olcsóbb, de ennyi. Pedig rendeltem én mindent. Ruhát, ékszert, fekete miteszer tapaszt (amitől kiütésem lett), mobil tokot, gyerekcipőt, sütiformát... Volt vagy 15 rendelésem, de a garancia sokszor jól jött volna. (Barátnőm sztorija tavaly nyárról. Rendelt  fürdőruhát. Egyből hármat, mert megörült, hogy 2 dollár. Mondom neki, ez gyanús, nem kap 2 dollárért ingyen postával fürdőrucit. Ő győzködött, hogy új az eladó és azért csinálják ezt, hogy meglegyen az első párszáz rendelés és feedback. Megéri nekik, jó lesz ez. Aztán vészesen közeledett a nyaralása, a fürdőruha sehol. Végül nyaralás előtt 1 héttel megjött a várva várt csomag, amiben a 3 db fürdőruha helyett 3 db hajgumi volt. Reklamálni már nem tudott, mert az eladót felfüggesztették. Azt nem tudom, hogy visszakapta-e a pénzt, de nekem ez azért vicces volt. Utána kiderült valami csoportban, hogy tucatjával jártak így a lányok. Így maradt az F&F fürdőruha 6000 forintért. Ennyit a csodás rendelésről.)

 Szóval Valentin nap és a szerelmi ajándék. Nem találtam a páromnak időben Valentin-napi ajándékot, így elkezdtem a boltokat járni. Semmi nem fogott meg. Utána irány az internet. Féltem, mert rendelős csoportban rendeltem már facebookon, és a lány átvert. Aztán Nálad  megtaláltam ezt a szerelmes nyaklánc párt. Megrendeltem a nyakláncot.  3 nap múlva hozta a postás. Nagyon megörültem. Kellemes meglepetés, hogy volt egy ajándék termék a borítékban. 

Utána visszamentem az oldaladra, mert a "kisebb" rendeléssel a bizalom kialakult. Megkaptam a terméket, azt, amit kértem.

Láttam nálad nagy méretű fehérneműt. (44-46-os méretem van, nem kapok bárhol bármit.) Na - mondom - a párom biztosan örülne neki Valentin-napon. Aztán látom, hogy külföldi méret. Uhhhh, mondom, ez fasza. A külföldi rendelésemmel is méretgond volt, kb 3 számmal kisebbet kaptam. Nézem az infókat, megtaláltam a méretezést. Írtam neked viberen, és kedves voltál. Tekintettel arra, hogy 1 hét volt már csak Valentin napig, mondtad, hogy olyat válasszak, ami raktáron van, mert nem érkezne meg időben. Dilemma és a gondos méricskélés után megrendeltem az új szexi cuccomat. Hozzáteszem, azért itt már 9000 forintról volt szó, nem mertem előre utalni. Utánvétet választottam, mert az ördög nem alszik. Ezért elnézést, de soha nem lehet tudni. Aztán hozta a futár a csomagomat, amit kértem. A méret is jó volt. A párom is elégedett volt a Valentin napi ajándékaival. 

Szóval köszönöm!

Nem mondom, hogy nem fogok többet külföldről rendelni, de az biztos, hogy 3x meggondolom, mit honnan rendelek. Szemezek a bodykkal a webshopodban, így szerintem mi még fogunk üzletelni. (Azt kérlek írd meg, hogy azokból van-e raktáron a méretemben. Köszi)

Láttam múltkor facebookon, hogy minden nap más akció van, azt is figyelem, mert nem mindegy, mit mennyiért veszek meg.

Üdv. Kriszti "

Kedves Kriszti! Köszönöm, hogy ezt leírtad és köszi az engedélyedet, hogy ezt kitehetem az oldalra ;-) 

 Igen, én is rendeltem már privát célra külföldről, és az én tapasztalataim is vegyesek. A tanulság mindenképpen az, hogy el kell dönteni, mi a fontos. Ár - gyorsaság - garancia - személyes átvétel - utánvét. Válogassátok meg, hogy hol adjátok ki a kártyaszámotokat. Ha gondolkodtok az utánvéten, kalkuláljátok bele, hogy mennyibe kerülne odakocsikázni, parkolni? Vagy buszjegyet venni? A bankod mennyit von le az utalások után? A postaköltség nem mindig "drága", ha picit belegondoltok. És helybe jön. Nem kell időt szánni arra, hogy elmenjetek a termékért. Vásárolj az interneten - okosan. ;-)

Annyit hozzátennék, hogy Kriszti levele megerősített abban, hogy a fehérneműknél a méretprobléma nagy dillemmát okoz, így pár napon belül kialakítom a rendszert, ami lehetővé teszi, hogy a fehérneműt is vissza lehessen küldeni, ha nem jó a méret. (Higiéniai okott miatt ez jelenleg nem így van.)

Addig is keressetek bizalommal akár e-mailben ( csajoscuccok@csajoscuccok.eu ) akár telefonon vagy viberen : + 36 20 498 04 22

Szép napot!

Cherry (Szabó Ági)